FAQ

Wat is de PANASJ way?

Bij PANASJ trainen de kinderen het hele jaar op een aantal basisvaardigheden die speciaal voor PANASJ zijn ontwikkeld door topsporters en wetenschappers. Wij noemen dit onze core skills. Kinderen leren bij ons niet alleen hockeyen, maar ontwikkelen zich ook op andere terreinen, zoals tellen en later optellen, symbolen herkennen, kleuren benoemen, maar ook begrippen als links, rechts en tegenstellingen als ver/dichtbij, boven/onder (en soms omgekeerde wereld). Al het gekleurde PANASJ materiaal is ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans. Het doel van de oefeningen is het bevorderen van de motoriek maar ook belangrijk is het om lol te hebben!
Tijdens de lessen maken we gebruik van swingende muziek en ook veel Nederlandse liedjes (goed voor de taalontwikkeling).

Wat heb ik allemaal nodig?

 • gymschoenen/sportschoenen met lichte zool gewenst in de gymzaal
 • makkelijke sportkleding
 • je kind ontvangt de tweede les een mooie PANASJ polo om te dragen in de les
 • reguliere buiten hockeystick (Als je kind (nog) geen stick heeft, dan hebben wij er eventueel de eerste les een te leen. Er staan in alle zalen een paar extra sticks)
  Bij de aanschaf van een stick kun je de volgende richtlijn aanhouden als het gaat om de lengte van de stick; laat je kind rechtop staan, plaats de stick vanaf de grond rechtop langs het lichaam van het kind. De stick mag niet boven de navel uitkomen, iets eronder is geen probleem.
 • scheenbeschermers en bitje. Voor de 3 en 4 jarigen is dat niet verplicht maar na verloop van tijd raden we aan dit te introduceren. Vooral om ze te laten wennen aan het idee dat je goed beschermd bent als je gaat hockeyen. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer we zullen eindigen met kleine partijtjes waarbij bescherming echt noodzakelijk en verplicht is i.v.m. veiligheid.
 • voor de lessen met ouderparticipatie geldt voor de ouder ook gymschoenen met lichte zool, makkelijk zittende kleding en als het kan een hockeystick. We hebben er altijd in wel een paar staan om eventueel te lenen.

Hoe werkt lidmaatschap/betaling en opzeggen?

Je betaalt eenmalig €35 inschrijfgeld. (dat je pas betaalt zodra je gaat starten met lessen). Mocht je dan bijvoorbeeld stoppen en later opnieuw instromen, hoef je geen inschrijfgeld meer te betalen.
Naast het eenmalige inschrijfgeld, zijn de kosten een totaalbedrag per blok. In totaal zijn er twee blokken per seizoen. Het aantal lessen per blok wisselt per seizoen, afhankelijk van vakanties en andere feestdagen. Bijvoorbeeld bij een blok van 14 lessen (€11,00 per les), betaal je €154.00 Als je later in het blok instroomt, betaal je vanaf de startdatum, de eerste (proef) les.
 

Opzeggen kan alleen na een proefles of aan het einde van het blok. Je kan je uitschrijven door een e-mail te sturen naar info@panasjutrecht.nl. Het is belangrijk dat je in de mail het volgende vermeld: naam, achternaam, locatie, dag en lestijd van je zoon/dochter.

Volgen van een proefles?

Ben je nieuwsgierig naar PANASJ? Kom dan gerust eens meedoen bij een van de lessen!
Als je mee wilt doen moet je je eerst inschrijven op de website. Als er plaats is in één van onze groepen, dan delen we je zoon/dochter in. Vindt hij of zij de eerste (proef)les leuk, dan kan hij/zij in die groep blijven. Wil je zoon/dochter toch liever niet doorgaan, dan graag een mailtje naar info@panasjutrecht.nl in de week na de eerste les, dan vervalt de inschrijving en worden er geen kosten berekend.

Binnen welke tijd word ik ingedeeld?

We proberen kinderen zo snel mogelijk te plaatsen of in te laten stromen. Uiteraard krijg je dan van ons bericht. We starten met de groepen als we rond de 6/7 kinderen hebben. Het kan dus voorkomen dat het ene kind (vanwege leeftijd/dag/locatie) wat langer moet wachten dan het andere kind. Vanaf ongeveer april is instroom gedurende het seizoen niet meer wenselijk en wordt je kind bij aanvang van het nieuwe seizoen ingedeeld in aug/sept.

Gymzalen?

De scholen en gemeenten zijn zuinig op hun zalen, wij uiteraard ook. Hier geldt dan ook een aantal regels:

 • In de zalen is alleen binnen schoeisel gewenst, op sokken mag uiteraard ook
 • Kinderwagens /stepjes etc. zijn niet toegestaan
 • Geen etenswaren in de zaal

Wat als ik er een les niet ben?

Als je 1 keer niet kunt, is het niet nodig om je af te melden (of eventueel bij de trainer de les daarvoor). Mocht je langer verhinderd zijn, dan graag een mailtje naar info@panasjutrecht.nl

Vakanties

In de schoolvakanties zullen er over het algemeen (soms zijn de vakanties per school verschillend) geen reguliere PANASJ lessen plaatsvinden. In plaats van lessen worden er winter-, mei- en zomerkampen georganiseerd.

Kampen?

Zoals hierboven al vermeld staat organiseert PANASJ in de schoolvakanties verschillende kampen. Voor meer informatie en een sfeerimpressie, kijk bij kampen

Badges?

Aan het einde van het seizoen krijgen de kinderen de mogelijkheid een 'badge' te verdienen die bij zijn of haar niveau past (deze is op het shirt te strijken). Wij hebben bij PANASJ 8 kleuren te verdelen, oranje, blauw, paars, geel en groen, brons, zilver en goud. De oranje badge heeft iedereen die bij PANASJ start bij aanvang al op het shirt.

Extra trainingen?

Daarnaast bieden wij in de winterstop extra trainingen aan voor hockeyteams die lid zijn van verschillende hockeyclubs rondom Utrecht. Je kan dan met het gehele team extra trainingen krijgen van onze geschoolde PANASJ trainers.

Ongevallen?

Mocht er onverhoopt iets met een kind gebeuren dan brengen wij het kind naar de dichtstbijzijnde EHBO post. Mocht je speciale wensen voor een ziekenhuis hebben, dan gaan wij ervan uit dat je het vervoer en de begeleiding van je kind zelf regelt. De urgentie van een medische behandeling kunnen voor ons aanleiding zijn een kind toch naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen.

Panasj Utrecht en omgeving
Stationsweg 28
3603 EE Maarssen
Telefoonnummer: (06) 46 10 12 91 
Email: info@panasjutrecht.nl
Terug naar boven